Bakpulver och Airfryer
Att använda bakpulver när man tillagar kyckling i en airfryer är en knepig liten hemlighet som kan göra
underverk för skinnets krispighet.
Bakpulver, som är basiskt, höjer pH-värdet på kycklingens skinn. Det här låter kanske som något från ett kemilabb, men effekten är allt annat än vetenskaplig tristess.
När pH-värdet höjs, blir skinnets yta bättre på att bryta ner peptidbindningarna, vilket gör att proteiner kan brytas ner mer effektivt. Resultatet? Skinn som blir märkbart krispigare än din vanliga, trista tisdagskyckling.
Men det är inte allt. Bakpulver hjälper också till att reducera fuktighet på ytan av kycklingen.
Och som vi alla vet, när det gäller krispighet, är fuktighet fienden nummer ett.
Genom att suga åt sig lite av den där ovälkomna fukten, hjälper bakpulvret till att få ytan torrare, vilket är essentiellt för att uppnå den där gyllenbruna och frasiga perfektionen.
Så nästa gång du använder din airfryer, strö lite bakpulver på kycklingen (tänk dig som en kulinarisk trollkonstnär som strör sitt magiska pulver).
Men kom ihåg, vi pratar om bakpulver här, inte bikarbonat – det är två helt olika saker.
Användning av för mycket eller det felaktiga kan leda till en smak som får det att smaka som om kycklingen har doppats i havsvatten vid en kemisk spillplats.
Ett litet tips: blanda bakpulvret med lite salt och kryddor för att ge din kyckling en extra smakboost.
Inte nog med att du får en hud som är så krispig att den skulle kunna vinna priser, du får även en smak som får dina smaklökar att dansa samba.
Och vem vill inte ha det?
Lämna gärna en kommentar