Enkel och god biff- och broccoli rätt med hemgjord sås – perfekt för Airfryer!
Med hjälp av en luftfritös och ett fantastiskt recept kan du enkelt laga en klassisk kinesisk-amerikansk rätt på egen hand – Biff och Broccoli.
Rätten är enkel att tillaga och är klar på bara 30 minuter.
Den enda utmaningen är att såserna inte alltid är lätta att få fäste på mat i Airfryer,
Så vi rekommenderar att man istället för att försöka tillaga den tillsammans i Airfryer gör färdigt såsen i mikrovågsugnen tills den är tjock, och därefter blandar den med biff och broccolin som redan är tillagade i Airfryer.
Servera med vitt ris för att få den klassiska take-out känslan eller lägg till en skopa med brun ris för en hälsosam måltid.
Ingen Airfryer? Inga problem! Vi har också ett klassiskt recept på biff och broccoli som du kan tillaga i en stekpanna istället.
Du behöver:
SÅS
1/2 kopp kycklingbuljong
3 msk sojasås
2 msk ljusbrunt socker (Rå socker )
1 msk majsstärkelse
1 tsk Shaoxing-vin eller torr sherry
1 tsk rostad sesamolja
Färskmalen svartpeppar
Biff och broccoli
Flank stek i skivor, räkna ca 2 skivor / person. Strimla skivorna i ca 2cm strimlor.
2 vitlöksklyftor, fint hackade
1 msk Soja
2 tsk majsmjöl
2 tsk fint hackad skalad färsk ingefära
2 tsk Shaosing vin eller torrt sherryvin
Ca 240 gr små broccolibuketter (från ca 2 huvuden)
2 msk vegetabilisk olja
Tunt skivade purjolök
Rostade sesamfrön
Ångat eller klibbigt ris, till servering
Gör så här:
SÅS:
I en skål, vispa buljong, sojasås, brun farin, majsstärkelse och vin.
Värm i mikrovågsugnen tills såsen tjocknat, ungefär 2 minuter.
Rör i olja och krydda med några varv på svartpeppar kvarnen.
BIFF OCH BROCCOLI:
I en annan medelstor skål, blanda biff med vitlök, sojasås, majsstärkelse, ingefära och vin.
Låt stå i 5 minuter. Tillsätt broccoli och olja och blanda.
Arrangera hälften av biff- och broccoli blandningen i ett enda lager i Airfryer behållaren.
Tillaga vid 200° tills biffen är klar och broccolin är mjuk och gyllene ca 8 till 10 minuter.
Lägg över den tillagade biff- och broccoli blandning i skålen med såsen.
Repetera med den återstående biff- och broccoli blandningen och blanda sedan i såsen. Strö över salladslök och sesamfrön.
Servera med ris.
Lämna gärna en kommentar