Champagnegratinerade Ostron: En Romantisk Start för Din Speciella Kväll


Locka fram kärleken med champagnegratinerade ostron!
Denna extravaganta rätt, perfekt för en romantisk dejt, förenar smakerna av ostron,
parmesanost och champagne i en harmonisk symfoni av smaker.
Med vår enkla receptguide kan du skapa en magisk upplevelse för två,
där varje tugga är ett smakäventyr och varje ögonblick ett ögonblick att minnas.
Sätt igång din kärleksresa med detta delikata förrätt och låt kärleken blomstra!
🥂💕

🥂 Champagnegratinerade Ostron: Startskottet för Kärlek

När våren nalkas, även om den är blyg, börjar det pirra inte bara i naturen utan också hos oss. Vad är då bättre än att inleda en romantisk dejt med något så extravagant som champagnegratinerade ostron? Det är en delikatess som lovar mer än den avslöjar, precis som en blommande relation. För att skapa denna magiska start, behöver du endast ostron, parmesanost och en flaska fin champagne. Hemligheten ligger i champagnesåsen, som förvandlar varje ostron till en fest för smaklökarna.

Champagnegratinerade Ostron

Ostron och champagne passar ihop och ger en lyxig känsla. Serverat så här blir det mycket av det goda, och dricks det dessutom champagne därtill blir det extra festligt!

Beräknas för ca 6 personer.

·     30 st ostron
·     3 dl fint riven parmesanost

Champagnesås:

·     1 st stor schalottenlök
·     1,5 msk smör
·     3 dl champagne
·     3 dl vispgrädde
·     redning av 1/2 msk vetemjöl utrört i 1/2 msk smält smör
·     salt
·     nymalen vitpeppar
·     grovt salt till formen eller faten
·     ett gott grovt bröd till servering

Gör så här:

Sätt ugnen på 275 grader grillvärme. Finhacka schalottenlöken och fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg.
·  Häll på champagnen och låt koka ner till hälften. Tillsätt grädden och låt småkoka i 4-5 minuter.
·  Red såsen med redningen och låt koka ihop ytterligare några minuter. Öppna ostronen och skär loss dem från skalet. Sila i lite ostronsås i champagnesåsen.
·  Lägg ostronen på en bädd av grovt salt i en ugnsfast form. Fyll varje ostron med champagnesås och toppa med fint riven parmesanost.
·  Gratinera ostronen i 2 minuter på 275° grillvärme. Servera genast och gärna med ett gott grovt bröd!

🍽 Smördegsinbakad Oxfilé: Huvudattraktionen

Fortsätt er resa genom gastronomins värld med smördegsinbakad oxfilé, en rätt som kombinerar det rustika med det raffinerade. Detta är ingen vanlig oxfilé. Tänk er ett saftigt kött inbäddat i krispig smördeg, serverat med en sidorätt av potatisgratäng och haricots verts. Denna rätt kräver förberedelse och kärlek, precis som ett varaktigt förhållande.

Smördegsinbakad Oxfilé
Den här oxfilén blir underbart saftig och god. Servera gärna med potatisgratäng och haricots verts.

700 g oxfilé
1 pkt smördeg
2 msk portvin
2 st schalottenlökar
200 g champinjoner (eller karljohansvamp)
2 dl vispgrädde
smör
1 tsk vinbärsgelé
salt
peppar

Gör såsen: Smält en klick smör i en såspanna eller kastrull med tjock botten. Fräs upp den hackade löken gyllene och lägg sedan i svampen. Låt bryna en stund och häll sedan i vinet och grädden. Smaka av med gelé, salt och peppar. Ställ undan såsen att svalna.

Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. När smöret har tystnat ska oxfilén läggas i. Stek köttet så att det blir gyllenbrunt.

Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut smördegen och halvtina. Kavla ut den ganska tunt och lägg på köttet och såsen. Förslut så att inget rinner ut. Stick gärna in en stektermometer så att spetsen ligger längst in i köttet.

Sätt in rullen i ugnen och låt steka tills den fått färg och innertemperaturen är 60 grader (för mediumstekt). Servera med potatisgratäng och haricots verts.

🍰 Passionsfruktmousse med Vit Choklad: Den Söta Avslutningen

Ingen dejt är komplett utan något sött. Avrunda er middag med en passionsfruktmousse med vit choklad. Dess lätthet och friskhet balanserar den rika middagen och lämnar er med en känsla av välbehag. Dessutom är hallonen inte bara en vacker dekoration utan också en smak som kompletterar passionsfrukten och den vita chokladen perfekt.

Passionsfruktmousse med vit choklad

Du behöver:
10 st passionsfrukter
300 g vit choklad
6 ägg, gula och vita separerade
300 g hallon

Dela chokladen i bitar och smält den i microvågsugnen, eller i vattenbad i en kastrull med kokande vatten. Ställ den smälta chokladen åt sidan och låt den svalna lite.

Vispa äggvitorna styva men vispa inte för länge. Rör försiktigt ner äggulorna i den avsvalnade chokladen, men försiktigt så att blandningen inte blir grynig. Dela passionsfrukten, gröp ur fruktkött och kärnor ner i chokladsmeten. Blanda.

Vänd ner den vispade äggvitan, börja med en mindre mängd som du blandar ordentligt med chokladsmeten innan du försiktigt vänder ner resten av äggvitan.

Lägg några hallon i botten av varje serveringsglas och häll moussen över så att glasen fylls. Låt glasen stå i kylen några timmar innan du serverar.

💖 Avslutande Tankar: Dela Upplevelsen

Denna meny är mer än bara en måltid; det är en resa ni gör tillsammans. En resa som inbjuder till samtal, skratt, och kanske till och med en djupare förståelse för varandra. Varje rätt bär på en historia, en möjlighet att dela en bit av er själva. Så, hur gick er middag? Vilken rätt blev er favorit? Dela gärna era upplevelser, tankar och kanske till och med ett foto från er dejt i kommentarerna nedan. Glöm inte att gilla och dela detta inlägg med de som fortfarande letar efter det perfekta sättet att imponera på sin speciella någon.

//Jonas

Missa inte något inlägg!

Helt GRATIS

I denna blogg kommer jag skriva om händelser som dyker upp i mitt liv som Bloggare, Detektorist kursledare och frilansfotograf. Tips och trix i köket en hel del recept till Airfryer. Är 55 år återhämtar mig efter en Stroke, och lever med Hjärntrötthet.

Lämna gärna en kommentar

Upptäck mer från TJA Media

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Verifierad av MonsterInsights