Perfekt Kladdkaka i Airfryer – Enkelt och Snabbt

Upptäck magin med att baka kladdkaka i din airfryer!

Har du någonsin sett din airfryer som mer än bara en köksapparat för att fritera? Tänk om jag berättade att den här mångsidiga apparaten kan bli din nya bakpartner i köket? Testa att baka en kladdkaka i din airfryer nästa gång du känner för något sött! Det är inte bara snabbt och enkelt, men du undviker även det traditionella kökskladdet som ofta följer med bakning i ugn.


Ingredienser för din himmelska kladdkaka

För att baka denna gudomliga kladdkaka behöver du bara några enkla ingredienser:

  • 50 g mjukt smör – för att ge din kaka den där krämiga konsistensen
  • 50 g fint strösocker – för en perfekt sötma
  • 1 ägg – binder ihop allt till en härlig smet
  • 50 g mjöl – grunden i kakan
  • 1 msk kakao – för den rika chokladsmaken
  • En nypa salt – för att balansera sötman och förstärka chokladaromen

Steg för steg – så här enkelt är det:

Steg 1: Förbered smeten

Vispa smör och socker med en elvisp i en skål. Sikta på cirka 5 minuters vispning tills blandningen är pösigt och lätt. Det här steget är avgörande för att få smeten luftig och göra kakan fluffig.

Steg 2: Tillsätt ägget

Knäck i ägget och fortsätt vispa till en jämn och fin smet. Ägget hjälper till att binda samman alla ingredienser vilket är viktigt för kakens struktur.

Steg 3: Blanda de torra ingredienserna

Nu är det dags att sikta in mjöl och kakao i smeten. Detta undviker klumpar och säkerställer en smidig blandning. En nypa salt tillkommer också här, vilket lyfter fram chokladens djupa smaker.

Steg 4: Förbered kakan för airfryern

Häll smeten i en kakform som passar i din airfryer. Använd en degskrapa för att jämna till ytan – detta garanterar en jämn tillagning.

Steg 5: Baka kakan

Ställ kakformen i airfryern och ställ in timern på 160 grader i 25 minuter. Kakan är färdig när du kan sticka in en tandpetare i mitten och den kommer ut ren.

Steg 6: Servering

Låt kakan svalna lite i formen innan du stjälper upp den på ett galler för fullständig avkylning. Servera den sedan med en klick vispad grädde eller en skopa vaniljglass för extra lyx.


Nu när du sett hur smidigt det är att svänga ihop en perfekt kladdkaka i airfryern, varför inte prova själv? Mindre kladd, mindre tid och mindre energiåtgång gör detta till det perfekta receptet för alla chokladälskare. Och tänk så härligt att kunna imponera på gästerna med en snabbfixad dessert!

Har du några egna tips eller kreativa varianter på detta recept? Eller kanske ett helt annat favoritrecept som du lyckats anpassa för airfryer? Berätta för oss i kommentarsfältet nedan – vi älskar att höra från våra läsare och dela med oss av nya idéer.

Glöm inte att gilla och dela detta inlägg med dina bakglada vänner. Och du, prenumerera på bloggen för att inte missa framtida recept och tips som gör din matlagning både enklare och roligare. Vem vet vilka delikatesser som väntar runt hörnet?

Hoppas att du känner dig inspirerad att testa detta läckra och enkla recept på kladdkaka i airfryer. Lycka till och njut av varje chokladbit!

//Jonas

Missa inte något inlägg!

Helt GRATIS

I denna blogg kommer jag skriva om händelser som dyker upp i mitt liv som Bloggare, Detektorist kursledare och frilansfotograf. Tips och trix i köket en hel del recept till Airfryer. Är 55 år återhämtar mig efter en Stroke, och lever med Hjärntrötthet.

Lämna gärna en kommentar

Upptäck mer från TJA Media

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Verifierad av MonsterInsights