Reuben-style Roast Beef Bagel: En Smakexplosion av Söndagsstek på Tisdag
Reuben-style Roast Beef Bagel: Söndagsstekens Comeback
Hej alla matälskare! Det är jag, er lokala matentusiast från Falköping, som är tillbaka med ett nytt spännande recept. Idag ska vi dyka in i en maträtt som kombinerar det bästa av två världar – den klassiska Reuben-mackan och vår kära söndagsstek. Låt mig presentera: Reuben-style roast beef bagel!
En Smakresa Genom Historien
Innan vi rullar upp ärmarna och börjar laga, låt oss ta en titt på historien bakom denna smakfulla skapelse.
Reubens Ursprung
Reuben-mackan har sina rötter i USA och har varit en älskad klassiker sedan början av 1900-talet. Det finns flera teorier om dess uppkomst, men oavsett vem som uppfann den, så har den definitivt gjort avtryck i smörgåsvärlden.
Från New York till Falköping
Nu har denna amerikanska klassiker tagit sig hela vägen till vårt lilla hörn av Sverige, och jag måste säga att den passar perfekt in i vår “ta-vara-på-resterna”-mentalitet. För vem har inte undrat vad man ska göra med all överbliven söndagsstek?
Ingredienser för en Smakexplosion
Här är vad du behöver för att skapa denna mästerverk:
- 1 bagel, delad på mitten, Du bakar den lätt i Airfryer. Recept Här:
- 50g schweizerost, tunt skivad
- 100g rostat nötkött, tunt skivat (använd gärna söndagens överblivna stek) eller rostbiff.
- 50g surkål, avrunnen
- En nypa kumminfrön, lätt krossade (valfritt)
Den Hemliga Såsen: Rysk Dressing
- 1 cornichon, finhackad
- 1/2 schalottenlök, finhackad
- 2 msk majonnäs
- 2 msk tomatketchup
- 2 tsk pepparrot
- 1 tsk strösocker
- En skvätt Worcestershiresås
- En skvätt rökt hot sauce (valfritt)
- En nypa het paprika
Så Här Gör Du
- Blanda ihop alla ingredienser till den ryska dressingen i en skål. Ställ åt sidan.
- Sätt på grillen på medelhög värme. Rosta bageln. Eller rosta i Brödrosten / Airfryern.
- Bred ett generöst lager av dressingen på den undre bageldelen.
- Lägg på osten och kör i Airfryern i 1 minut tills den smälter och bubblar.
- Snabbt nu! Lägg på köttet och surkålen medan allt fortfarande är varmt.
- Strö över kumminfrön om du vill och lite mer dressing om du känner för det.
- Sätt på bagellocket och njut omedelbart!
Tips och Tricks
- Dressingen håller sig i kylen i flera dagar. Prova den till kokt potatis eller bakad lax!
- Surkål finns i två varianter – pastöriserad och rå. Den råa har probiotiska egenskaper och finns ofta i kyldisken i hälsokostbutiker.
Avslutande Tankar
Denna Reuben-style roast beef bagel är verkligen en smakexplosion som gör måndagen lite roligare.
Det är ett perfekt sätt att använda resterna från söndagsmiddagen och samtidigt få en lyxig lunchmacka.
Har du provat receptet?
Lämna en kommentar nedan och berätta vad du tyckte!
Glöm inte att gilla och dela inlägget om du gillade det. För fler spännande recept och matäventyr, prenumerera gärna på bloggen.
Och missa inte att kolla in vår Kalender-meny för att se vilka spännande inlägg som är på gång!.
//Jonas
Lämna gärna en kommentar