Keso-cheesecake i airfryer – söt, snabb & nyttig
Yes, du läste rätt – cheesecake med keso! Den där knöliga, proteinrika osten som oftast hamnar bredvid knäckebrödet har nu fått en helt ny roll: dessertstjärna! I det här inlägget får du veta hur du med några få ingredienser och en airfryer kan trolla fram en riktigt god och nyttig-ish cheesecake. Perfekt för dig som vill fika med gott samvete (och lite bär på toppen).
Keso-cheesecake i airfryer – en modern klassiker?
Från krämigt kaos till cheesecake-geni
Vi måste prata om keso. Länge har den varit kylskåpets introverta kusin – tyst, knölig och lite svår att förstå sig på.
När vi va små och växte upp i Borås, så sa vi att Keso – det är köttfärs gjort på mumintroll. 😉
Men vet du vad? När man mixar den slät med ett ägg, lite honung och en nypa vaniljpulver… då händer något magiskt.
- Enkel att göra
- Billig i inköp
- Fullproppad med protein
- Smakar som en dessert – men känns som ett mellanmål
Airfryerns entré i dessertvärlden
Airfryern har gått från att bara vara pommesens bästa vän till att bli dessertvärldens nya darling. Den är snabb, energisnål och (nästan) omöjlig att misslyckas med. Keso-cheesecaken blir färdig på 10–12 minuter och får en perfekt yta utan att bli torr.
Keso-cheesecake i airfryer – så gör du
Snabbt recept som passar alla
Här är mitt favoritsätt att göra keso-cheesecake. Enkelt, snabbt och perfekt även för dig som vanligtvis bränner vid gröt.
- Mixa 250 g keso med:
- 1 ägg
- 1 msk honung
- 1 krm vaniljpulver (eller vaniljsocker om du är på det humöret)
- Häll smeten i små formar – muffinsformar i silikon funkar utmärkt.
- Toppa med färska bär – hallon, blåbär eller vad du har hemma.
- Kör i airfryern på 160°C i 10–12 minuter.
(Vanlig ugn? 175°C i ca 20 minuter) - Låt svalna. Voilá – en liten proteinbomb redo för fikabordet!
Varför du kommer att älska keso-cheesecake i airfryer
Det är lätt att bli kär i det här receptet. Inte bara för att det går snabbt, eller för att det är nyttigt – utan för att det faktiskt smakar riktigt gott.
Passar perfekt för dig som:
- Vill ha ett sött mellanmål utan sockerchock
- Tränar (eller bara vill låtsas lite)
- Har barn som gillar fika men inte gillar att vänta
- Är sugen på något nytt till kaffet
Tips och tricks för att lyckas
- Mixa keson ordentligt – annars blir det mer “keso-kaka” än “cheesecake”.
- Variera toppingen! Prova med nötter, kokos, kanel eller varför inte lite limezest?
- Gillar du mer sötma? Tillsätt en extra sked honung eller lite stevia.
- Låt svalna i kylen – cheesecaken sätter sig och smakar ännu bättre kall!
Vad tycker du?
Har du testat keso-cheesecake i airfryer förut? Eller blev du sugen nu?Ett superenkelt, proteinrikt, sockerlagom recept som passar lika bra till fredagsfikat
som till måndagens “jag försöker vara nyttig”-snack.
👉 Glöm inte att klicka på Hjärtat här nedan 💗, ge gärna några stjärnor i Article Rating ⭐,
dela och kommentera detta inlägg!
Kolla gärna in fler liknande inlägg på bloggen –
och glöm inte att prenumerera så du inte missar nästa receptäventyr!
Titta även in i vår Kalender-meny för kommande godsaker!
Har ni några egna favorit Airfryertips att dela med er av?
Eller kanske en rolig kesohistoria?
Dela gärna dina tankar i kommentarerna nedan,
eller klicka på den gröna bubblan till vänster!
Prenumerera på Bloggen så du inte missar något.
Och glöm inte att trycka på hjärtat ❤️ om ni gillade inlägget
