Keso-cheesecake i airfryer – söt, snabb & nyttig

Yes, du läste rätt – cheesecake med keso! Den där knöliga, proteinrika osten som oftast hamnar bredvid knäckebrödet har nu fått en helt ny roll: dessertstjärna! I det här inlägget får du veta hur du med några få ingredienser och en airfryer kan trolla fram en riktigt god och nyttig-ish cheesecake. Perfekt för dig som vill fika med gott samvete (och lite bär på toppen).


Keso-cheesecake i airfryer – en modern klassiker?

Från krämigt kaos till cheesecake-geni

Vi måste prata om keso. Länge har den varit kylskåpets introverta kusin – tyst, knölig och lite svår att förstå sig på.
När vi va små och växte upp i Borås, så sa vi att Keso – det är köttfärs gjort på mumintroll. 😉

Men vet du vad? När man mixar den slät med ett ägg, lite honung och en nypa vaniljpulver… då händer något magiskt.

  • Enkel att göra
  • Billig i inköp
  • Fullproppad med protein
  • Smakar som en dessert – men känns som ett mellanmål

Airfryerns entré i dessertvärlden

Airfryern har gått från att bara vara pommesens bästa vän till att bli dessertvärldens nya darling. Den är snabb, energisnål och (nästan) omöjlig att misslyckas med. Keso-cheesecaken blir färdig på 10–12 minuter och får en perfekt yta utan att bli torr.


Keso-cheesecake i airfryer – så gör du

Snabbt recept som passar alla

Här är mitt favoritsätt att göra keso-cheesecake. Enkelt, snabbt och perfekt även för dig som vanligtvis bränner vid gröt.

  1. Mixa 250 g keso med:
    • 1 ägg
    • 1 msk honung
    • 1 krm vaniljpulver (eller vaniljsocker om du är på det humöret)
  2. Häll smeten i små formar – muffinsformar i silikon funkar utmärkt.
  3. Toppa med färska bär – hallon, blåbär eller vad du har hemma.
  4. Kör i airfryern på 160°C i 10–12 minuter.
    (Vanlig ugn? 175°C i ca 20 minuter)
  5. Låt svalna. Voilá – en liten proteinbomb redo för fikabordet!

Varför du kommer att älska keso-cheesecake i airfryer

Det är lätt att bli kär i det här receptet. Inte bara för att det går snabbt, eller för att det är nyttigt – utan för att det faktiskt smakar riktigt gott.

Passar perfekt för dig som:

  • Vill ha ett sött mellanmål utan sockerchock
  • Tränar (eller bara vill låtsas lite)
  • Har barn som gillar fika men inte gillar att vänta
  • Är sugen på något nytt till kaffet

Tips och tricks för att lyckas

  • Mixa keson ordentligt – annars blir det mer “keso-kaka” än “cheesecake”.
  • Variera toppingen! Prova med nötter, kokos, kanel eller varför inte lite limezest?
  • Gillar du mer sötma? Tillsätt en extra sked honung eller lite stevia.
  • Låt svalna i kylen – cheesecaken sätter sig och smakar ännu bättre kall!

Vad tycker du?

Har du testat keso-cheesecake i airfryer förut? Eller blev du sugen nu?
0
Berätta vad du tycker.x
<- Lämna gärna en kommentar här eller nedan – berätta hur din blev, vilka bär du använde, eller om du har några smarriga förbättringar att tipsa om!



Ett superenkelt, proteinrikt, sockerlagom recept som passar lika bra till fredagsfikat
som till måndagens “jag försöker vara nyttig”-snack.

👉 Glöm inte att klicka på Hjärtat här nedan 💗, ge gärna några stjärnor i Article Rating ⭐,
dela och kommentera detta inlägg!

Kolla gärna in fler liknande inlägg på bloggen –
och glöm inte att prenumerera så du inte missar nästa receptäventyr!

Titta även in i vår Kalender-meny för kommande godsaker!


Har ni några egna favorit Airfryertips att dela med er av?
Eller kanske en rolig kesohistoria?

Dela gärna dina tankar i kommentarerna nedan,

eller klicka på den gröna bubblan till vänster!

Prenumerera på Bloggen så du inte missar något.

Och glöm inte att trycka på hjärtat ❤️ om ni gillade inlägget


5 2 votes
Article Rating

Missa inte något inlägg!

Helt GRATIS

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Lämna gärna en kommentar här.x
()
x

Upptäck mer från TJA Media

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Verifierad av MonsterInsights