Halloumi i Airfryer – Krispigt, kul och galet gott!
🧀 Ost + Airfryer = Match made in kitchen-heaven
Halloumi i Airfryer – Du vet den där känslan när man står i köket, sugen på något riktigt gott men inte vill dra igång hela stekarsymfonin med oljestänk och stekos i hela huset? Ja, där stod jag – hungrig, lat och med en bit halloumi i kylen som ropade: ”Tillaga mig… men helst utan krångel, tack!”
Då slog det mig – airfryer! Den där magiska lilla manicken som får pommes, grönsaker och kyckling att bli krispiga utan att man behöver bada dem i olja. Så varför inte halloumi?
Och oj oj oj – vilken fullträff det blev! Krispig yta, mjuk kärna, och ett resultat som nästan fick mig att fria till min airfryer (förlåt älskling, men du visste vad du gav dig in på när vi köpte den).
I det här inlägget guidar jag dig genom hur du enkelt trollar fram magiskt god halloumi i airfryer – från snacks till tacos och panerade ostbitar med extra crunch. Självklart med tips, tricks och några skratt på vägen.
✨ Halloumi i airfryer – så blir det riktigt bra!
🧂 Hur får man halloumi krispig i airfryer?
Halloumi kan vara lite av en rebell i köket – smälter inte, gnisslar när man tuggar och har en viss salt attityd. Men i airfryern förvandlas den till en frasig liten delikatess.
🔹 Skär i skivor eller stavar – valfri form!
🔹 Torka ytan med hushållspapper – mindre vätska = mer krisp.
🔹 Pensla lätt med olja om du vill ha extra gyllene yta.
🔹 Krydda loss! Rökt paprika, chili eller bara lite svartpeppar.
🔹 200°C i 12–15 minuter – vänd efter halva tiden.
🍟 Mina halloumifavoriter i airfryer
Jag testade lite olika varianter (allt för vetenskapens skull såklart):
🧀 Halloumifries: Perfekta till fredagsmyset. Stavform, olja, 200°C i ca 12 min. Dippa i asiatisk sås – ja tack!
🥚 Dubbelpanerad halloumi: Ägg, panko, airfryer = KRISP deluxe. Funkar till allt från plock till tacos.
🌮 Halloumitacos: Bitar panerade i mjöl + ägg + panko + cayenne. Servera i tortilla med kålsallad och rostad majskräm – och du har en vegetarisk tacosensation.
❓ Måste man använda olja?
För det första – nej, det måste du inte. Halloumi blir fin i airfryern även utan olja, men några droppar ger snyggare yta och hjälper kryddorna att fästa.
Dessutom – om du panerar halloumin blir oljan nästan överflödig.
Avslutningsvis – tänk på att halloumi gärna vill ha utrymme i korgen. Kör inte för många bitar åt gången, då ångas de istället för att bli krispiga.
❤️ Mina tankar om halloumi och airfryer-lycka
Alltså, vem hade trott att en liten hushållspryl kunde göra så mycket gott med en bit ost? Jag har nog aldrig ätit så mycket halloumi som nu – och min fru börjar misstänka att det är halloumin jag egentligen är kär i.
Men på riktigt – halloumi i airfryer är en gamechanger. Enklare än att steka, krispigare än i ugnen och godare än… tja, nästan allt. Och det bästa? Du kan variera smaken i det oändliga med olika kryddor, paneringar och såser.
❓ Har du testat halloumi i airfryer?
Vad tyckte du? Har du ett eget favoritrecept eller kryddning?👋 Tack för att du hängde med hela vägen!
Jag hoppas att du blev lite sugen på att damma av airfryern och ge halloumin en ny chans i ditt kök. Det är enkelt, snabbt och sjukt gott. Och hey – man kan aldrig ha för mycket ost i livet, eller hur?
👉 Gilla genom att klicka på hjärtat 💗
⭐ Betygsätt gärna – hur många stjärnor får detta inlägg? ⭐
💬 Kommentera nedan, eller klicka på den gröna bubblan till vänster! – jag svarar alltid!
🔁 Dela med en vän som gillar ost (eller bara är hungrig)
📅 Kolla in Kalender-menyn för kommande teman!
💥 Prenumerera – Så du inte missar nästa smarriga inlägg!
🔗 Gillade du detta? Missa inte mina andra [airfryerrecept med twist] – de finns samlade här i bloggen!
💥 Stöd gärna bloggen med en valfri Donation 🌟
