Krispiga Panerade Champinjoner i Airfryer – Busenkelt och Supergott!

Har du någonsin stått där i köket, stirrat in i kylskåpet och tänkt: “Vad tusan ska jag hitta på idag?” Ja, välkommen till klubben! 😄
Häromdagen drabbades jag av den där klassiska hungerskoman – du vet, när man är för hungrig för att tänka klart men för lat för att laga något avancerat.
Och där, mitt i kylskåpet, stirrade ett paket champinjoner stint tillbaka på mig… och så föddes idén: Panerade champinjoner i airfryer!

Förutom att de blev farligt goda (jag åt typ upp hälften direkt från korgen), så var det också superenkelt. Och vet du vad det bästa är?
Ingen flottig stekpanna! Bara härligt fras på utsidan och saftig svamp på insidan. 😍

Så spänn fast förklädet – nu kör vi!


Panerade Champinjoner i Airfryer – Så Här Gör Du!

Vad är grejen med panerade champinjoner egentligen?

Ärligt talat – varför är allt som är panerat så löjligt gott? Jag menar, det är bara mjöl, ägg, ströbröd och ändå blir det ett magiskt knaster vid varje tugga.
Men champinjoner, de tar det till en ny nivå. Smöriga, saftiga och krispiga – perfekt som snacks eller till en grillmiddag.

🔹 Fördelar med panerade champinjoner i airfryer:

  • Mindre olja = mindre dåligt samvete 😉
  • Snabbt och enkelt
  • Perfekt krisp utan stekos
  • Barnsligt gott

🔹 Tips för bästa resultat:

  • Använd panko för extra krisp!
  • Spraya champinjonerna lätt med olja innan du kör igång.
  • Skaka korgen halvvägs så allt blir jämnt gyllenbrunt.

Mitt första försök – och vad jag lärde mig

När jag testade första gången, slarvade jag lite med paneringen (läs: latmask deluxe). Resultat? Inte så mycket fras som jag hoppats. 😅
Lärdom: Det ÄR värt att ta sig tiden och verkligen vända svampen i varje skål ordentligt.
Så gör som jag säger, inte som jag gjorde första gången!


🍽️ Panerade Champinjoner i Airfryer – Receptet

Hur tillagar man panerade champinjoner i airfryer?

För det första: Du behöver inte vara någon mästerkock. För det andra: Ha kul under tiden! Det är faktiskt nästan meditativt att panera små svampar. 🧘‍♂️

Ingredienser (4 portioner):

  • 250–300 g färska champinjoner
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd (panko = bästa valet!)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver (frivilligt men mumsigt)
  • Olivolja eller sprayolja

Så här gör du:

  1. Förbered svampen:
    Torka av champinjonerna, ta bort fula fötter och dela stora på mitten.
  2. Gör paneringen:
    Skål 1: mjöl, salt, peppar, paprika.
    Skål 2: uppvispade ägg.
    Skål 3: ströbröd helst Panko
  3. Panera:
    Mjöl ➡️ Ägg ➡️ Ströbröd. Tänk “måla svampen med kärlek”.
  4. Förvärm airfryer:
    190–200°C i 3 minuter.
  5. Tillaga:
    Lägg champinjonerna i korgen utan att trängas. Spraya med olja.
    Kör 8–10 minuter. Skaka efter halva tiden.
  6. Servera:
    Direkt – gärna med aioli, vitlökssås eller sweet chili.

❤️ Mina tankar om panerade champinjoner i airfryer

Alltså, det här receptet är farligt. På riktigt. Man börjar med att “bara smaka en” och plötsligt är skålen tom och man funderar på om man borde skämmas… eller göra en omgång till. (Spoiler: Man gör en omgång till.) 😅

Fråga till dig.

❓ Har du testat panerade champinjoner i airfryer? Vad tyckte du?
0
Berätta vad du tycker.x
<- Dela gärna din erfarenhet eller bästa tips här eller i kommentarerna!



Bonus tips på Dipp

🍯 Enkel Honungs- och Senapsdipp

För dig som gillar sött och sting på samma gång! Perfekt när du vill känna dig lite extra sofistikerad… men ändå doppa allt du äger och har.

Ingredienser:

  • 2 msk honung
  • 1 msk stark senap (typ dijonsenap)
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk citronsaft
  • En nypa salt och peppar

Så här gör du:

  1. Blanda alla ingredienser i en skål.
  2. Smaka av. Vill du ha den sötare? Mer honung. Starkare? Mer senap.
  3. Klart! På med ett paraply i drinken och låtsas att du är på en fancy restaurang. 😎

🧄 Krämig Vitlöksdipp

För dig som älskar vitlök – och inte planerar att hångla direkt efter middagen. 😉

Ingredienser:

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 liten vitlöksklyfta (pressad eller riven)
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt och peppar efter smak

Så här gör du:

  1. Rör ihop crème fraîche och majonnäs i en liten skål.
  2. Pressa ner vitlöken och tillsätt citronsaften.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt gärna stå i kylen 15–20 minuter så att smakerna gifter sig. (Ja, dippsåser kan också vara romantiska!)

Tack för att du hängde med hela vägen till sista smulan!

Jag hoppas att du blev lika sugen som jag på att slänga ihop en laddning panerade champinjoner i airfryer – för ärligt talat, det här är så enkelt och gott att det nästan känns fuskigt. 😄
Och du, det bästa är att du kan variera smakerna hur mycket du vill. Testa nya kryddningar, dippa loss med olika såser och hitta just din favoritkombination. Mat ska vara roligt, lekfullt och lite busigt!

Om du gillade det här inlägget – klicka gärna på hjärtat här nedanför ❤️.
Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet – jag blir superglad av varje liten hälsning! 💬
Kanske har du ett eget knep för extra frasighet? Eller en dipp som är ett måste till champinjoner? Dela med dig!


👉 Gilla genom att klicka på hjärtat 💗
Betygsätt gärna – hur många stjärnor får detta inlägg? ⭐
💬 Kommentera nedan, eller klicka på den gröna bubblan till vänster! – jag svarar alltid!
🔁 Dela med en vän som skulle gilla detta.
📅 Kolla in Kalender-menyn för kommande teman!
💥 Prenumerera – så du inte missar fler goda äventyr.


🔗 Gillade du detta? Missa inte mina andra recept
– de finns samlade här på bloggen!


💥 Stöd gärna bloggen med en valfri donation via

🌟


5 2 votes
Article Rating

Missa inte något inlägg!

Helt GRATIS

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Lämna gärna en kommentar här.x
()
x

Upptäck mer från TJA Media

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Verifierad av MonsterInsights