Lasagne: En Tidslös Klassiker med en Twist!

En smakrik resa genom lasagnens värld

Hej kära läsare! Är ni lika förtjusta i lasagne som jag? Men kanske ni, liksom jag, känner att det är dags att ge den gamla goda lasagnen en liten twist? Då har jag något spännande för er! Låt oss tillsammans utforska lasagnens rika historia och dyka ner i en variant som kommer få era smaklökar att dansa samba – lasagne med kyckling, spenat och färskost.

Från antikens rullar till dagens delikatess

Lasagne, det lager-på-lager byggda underverket, har rest genom tider och kulturer för att landa på våra middagsbord. Ursprungligen en enkel rätt bestående av plattor av deg kokta i buljong, har den genomgått en förvandling till den rikligt fyllda och gräddade skapelse vi älskar idag.

Den ultimata kycklinglasagnen

Låt oss bryta traditionen! Glöm den klassiska lasagnen och välkomna vår nyskapande variant med kyckling, spenat och färskost. Det här är en rätt som kombinerar krämighet med fräschör och som garanterat kommer att bli en ny favorit.

Ingredienser

  • Kycklingfärs: för en saftig grund.
  • Färskost med gräslök: För en krämig touch.
  • Spenat och parmesan: För den perfekta bechamelsåsen.
  • Mozzarella: För det där oemotståndliga osttäcket.

    Ingredienser
    4 portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • Olivolja, att steka i
  • Salt
  • 130 g färskost, med gräslök
  • Citronzest
  • Bechamelsås med spenat och parmesan
  • 1,5 schalottenlökar, finhackade
  • 50 g smör
  • 0,7 dl vetemjöl
  • 0,5 dl vitt vin
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 msk kycklingfond
  • 1,7 dl mjölk
  • 1,7 dl vispgrädde
  • 100 g färsk spenat, cirka
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 1,5 vitlöksklyftor
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • 170 g färska lasagneplattor
  • 100 g riven mozzarella, eller mozarellabollar

Tillvägagångssätt

Kycklingfärsen: Fräs kycklingfärsen gyllenbrun. Smaksätt med salt och blanda i färskosten.
Bechamelsåsen: Skapa magi med smör, lök, vetemjöl, vin, och mjölk. Tillsätt spenat och parmesan för den ultimata såsen.
Montering: Varva bechamelsås, lasagneplattor och kycklingfärs. Toppa med mozzarella och grädda till perfektion.

Gör så här

  • 1 Kycklingfärs: Fräs färsen i olivolja tills den är genomstekt och fått lite färg. Smaka av med salt. Vänd ner färskosten.
  • 2 Bechamelsås med spenat och parmesan: Smält smör i en kastrull och fräs på löken i någon minut tills den är genomskinlig och glansig.
  • 3 Tillsätt vetemjölet och fräs på i 1-2 minuter.
  • 4 Tillsätt vin, fond, vatten, mjölk och vispgrädde och låt såsen koka upp under omrörning så att det inte bränner i botten. Låt sjuda någon minut.
  • 5 Hacka spenaten grovt och vänd ner i den varma såsen. Låt sjuda ytterligare 2-3 minuter tills spenaten är tillagad. Vänd ner den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
  • 6 Montering: Bred ut ett lager av bechamelsåsen i botten på en ugnssäker form, eller i Airfryer formen direkt. Men för att göra det lite enklare så tag en ugnsform som passar i din Airfryer.
    Täck med lasagneplattor och strö över den krämiga kycklingen och täck med bechamel. Strö över parmesanost och fördela ut mozzarella på vartannat lager. Fortsätt såhär tills fyllningen är slut, det viktiga är att lasagnen avslutas med ett lager bechamelsås! Avsluta med att fördela den rivna mozzarellan på toppen.

Välj mellan att tillaga i ugn eller varför inte testa i en Airfryer för en snabbare variant?
Airfryer: Kör lasagnen i 180 grader i 25–30 minuter. Servera med en fräsch sallad.
Ugn: 200 grader ca 30-35 minuter tills den blivit gyllene.

Serveringstips

Kombinera denna härliga lasagne med en fräsch sallad för en komplett måltid.

Lasagne med en Twist: En uppmaning till äventyr

Innan du ger dig hän åt denna kulinariska resa, vill jag uppmana er att dela med er av era upplevelser. Gillade ni receptet? Har ni några egna twistar att föreslå? Kommentera, dela och gilla – låt oss sprida lasagnens glädje tillsammans!


Grillmästarens Bästa Tips – Gör Grillfesten Till Succé

Sugen på att bli grillfestens oomtvistade hjälte? Följ med på ett kulinariskt äventyr den 11 maj när vi släpper vår STORA Guide. “Grillmästarens Bästa Tips – Gör Grillfesten Till Succé”! 🍖✨

Skapa en fantastisk grillfest, du kommer att få allt du behöver för att imponera på såväl svärmor som grannen.

Sätt ett bokmärke på bloggen, tjamedia.se eller Prenumerera redan nu! Förbered dig på att skriva in dig i grillhistorien. Vi ses i röken! 🔥🥳


Engagera er i kommentarsfältet, dela era tankar och era egna versioner av lasagne. Tillsammans skapar vi nya traditioner kring detta älskade maträtt!

//Jonas

Missa inte något inlägg!

Helt GRATIS

I denna blogg kommer jag skriva om händelser som dyker upp i mitt liv som Bloggare, Detektorist kursledare och frilansfotograf. Tips och trix i köket en hel del recept till Airfryer. Är 55 år återhämtar mig efter en Stroke, och lever med Hjärntrötthet.

Lämna gärna en kommentar

Upptäck mer från TJA Media

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Verifierad av MonsterInsights