Sökandet Efter Trygghet: En Personlig Resa i Min Safe Zone


Föreställ dig en värld där ett enkelt beslut att kliva utanför din dörr förvandlas till ett stort äventyr. En snabb tur till affären känns som att springa ett maraton. Denna verklighet är alltför bekant för många som lever med konsekvenserna av en stroke eller andra livsförändrande händelser. I detta inlägg kommer jag att dela med mig av min personliga resa till en plats jag kallar min “safe zon” – en fristad där jag har funnit skydd från världens krav. Följ med in i mitt säkra gömställe, där jag omges av välkända föremål och tröstande rutiner, och där jag kan navigera genom dagen med en ökad känsla av kontroll och trygghet. Låt oss utforska en zon som inte bara består av fysiska väggar utan också av de osynliga barriärer jag har byggt upp för att skydda min energi och mitt välbefinnande. Välkommen till en resa tillbaka till trygghet.


Min “Safe Zon”: Mer än bara fyra väggar

Vad är en “Safe Zon”?

För mig är en “safe zon” mer än bara de fyra väggarna i min lägenhet. Det är en plats där världen tycks respektera och bevara avstånd till mina energireserver. Efter min stroke blev denna zon mitt friställe, en helig plats där jag kan återhämta mig mentalt och fysiskt utan yttre störningar.

Hur känns det att leva i en “Safe Zon”?

När jag står inför något som kräver att jag ska lämna denna zon, drabbas jag av en tyngd fylld av förväntan och ångest. Att utföra även så enkla aktiviteter som att handla kan kännas som en utmanande arbetspass. Det är en märklig blandning av känslor där de gränser jag satt upp både fungerar som ett skydd och en begränsning.

Livet i zonen

Inom gränserna av min “safe zon” fungerar jag relativt väl. Jag sköter hushållssysslorna, uppdaterar min blogg, och överlag mår jag bra – så länge jag kan hantera dagen i min egen takt. Och även här, mitt i tryggheten, behöver jag ibland pauser för att vila och återhämta mig.

Att stöta på gränser och hur jag hanterar dem

Varje steg utanför zonen är som ett litet äventyr fyllt med osäkerhet. Dock har jag börjat uppskatta vikten av dessa små steg. Varje framgångsrik utflykt, hur trivial den än kan tyckas för andra, är en vinst i kampen mot mina begränsningar.

Varför “Safe Zon” är så viktig för mig

Min “safe zon” är mer än bara en fysisk plats; den är en mental strategi för att hantera livet efter stroke. Det är här jag finner styrkan att fortsätta skriva, dela mina tankar och känna mig någorlunda hel. Att ha en sådan zon ger mig en känsla av återvunnen kontroll och erbjuder en paus från den ständiga strömmen av utmaningar som livet utanför kan medföra.

Engagera dig i diskussionen!

Har du någon gång skapat en “safe zon” för dig själv? Hur balanserar du mellan behovet av trygghet och önskan att utmana dig själv i vardagen? Jag är väldigt intresserad av att höra om dina erfarenheter och tankar. Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan. Och glöm inte att gilla, dela och prenumerera på bloggen för fler inlägg som detta. Det gör du enklast genom att ange din E-post under detta inlägg. Dina tankar och erfarenheter är viktiga, så låt oss hjälpas åt att stötta varandra i våra respektive resor.

Avslutningsvis

Jag hoppas att detta inlägg har gett dig både nya insikter och inspiration. Kanske har det även, på sitt eget lilla sätt, hjälpt dig att upptäcka eller återupptäcka din egen “safe zon” i livets turbulens.


Jag hoppas att detta inlägg bjuder på både insikter och inspiration. Och kanske, på sitt eget lilla vis, bidrar det till att du hittar din egen “safe zon” i livets turbulens.

//Jonas

Missa inte något inlägg!

Helt GRATIS

I denna blogg kommer jag skriva om händelser som dyker upp i mitt liv som Bloggare, Detektorist kursledare och frilansfotograf. Tips och trix i köket en hel del recept till Airfryer. Är 55 år återhämtar mig efter en Stroke, och lever med Hjärntrötthet.

Lämna gärna en kommentar

Upptäck mer från TJA Media

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Verifierad av MonsterInsights