Airfryer tips : Måndag: Krispiga Kycklingvingar – “Flyg in i Veckan med Stil”
I en värld där enkelhet och ärlighet värdesätts över allt annat, finns det en metod för att tillaga kycklingvingar som förtjänar att uppmärksammas.
Det är en metod som avskalar allt onödigt och lämnar kvar kärnan av det som verkligen betyder något: smaken och krispigheten.
Att använda en airfryer för att skapa dessa underverk är som att finna en oas i öknen. Man behöver inte dränka vingarna i mjöl eller annan panering; det enda som krävs är kryddor för smakens skull och bakpulver, den hemliga ingrediensen som förvandlar huden till en krispig dröm.
Resultatet är överraskande, nästan chockerande bra. Det är en upplevelse som väcker en, som att stå ansikte mot ansikte med en stor fisk i strömmens kyla.
Så om du har en airfryer gömd någonstans i ditt kök, är det dags att väcka den till liv.
Följ denna enkla filosofi av matlagning, och du kommer att skapa något som inte bara mättar magen utan även själen.
Du kommer inte att ångra dig; dessa ord är lika sanna som de dagar som spenderas under den brinnande solen i Tibau do sul
Ingredienser
4 Portioner
1000g Kycklingvingar (Jag använde frysta)
1msk Smoked paprika
1 1/2msk Bakpulver ( Behövs för att göra receptet krispigt)
1msk Lökpulver
1 1/2tsk Spiskumin
1tsk Salt
1 1/2tsk Peppar
Tina upp kycklingvingar några timmar före användningen, när de har tinat så torkar du bort överflödig vätska från vingarna.
Blanda ihop samtliga kryddor i en bunke/skål täck vingarna lätt i kryddblandningen. Placera vingarna i air fryern (blir ca 3 omgångar beroende på storleken av din Airfryer) sätt den på 190 grader och kör dom ca 5-7 min per sida så när dom har fått fin färg så vänder du sida på samtliga vingar och kör ytligare 7 min eller tills dom har fått fin färg
Kycklingvingar i Airfryer gör dem så krispiga att
grannarna kanske tror du startat en restaurang hemma.
Lämna gärna en kommentar