Airfryer Babybel-ost: Det godaste snackset du aldrig visste du behövde!
Hej alla ostälskare och snacksugna vänner!
Tänk er att ni kommer hem efter en lång dag på jobbet. Ni är trötta, hungriga och suger på något gott. Vad sägs om en krispig, smältig ostbomb som är klar på nolltid?
Låt mig presentera Airfryer Babybel-ost – den senaste TikTok-trenden som har tagit världen med storm! Som gammal hund i köket trodde jag att jag hade sett allt, men den här lilla godbiten överraskade till och med mig. Det är som om någon har tagit min kärlek till ost och min förkärlek för knapriga snacks och gift ihop dem i himlen. Och vet ni vad det bästa är?
Det är så enkelt att även jag, med min hjärntrötthet, kan fixa det utan problem!
Historien bakom Airfryer Babybel-ost
Från TikTok till ditt kök
Vem kunde ana att en liten röd ostboll skulle bli internets senaste kändis?
Men så är det – TikTok har förvandlat den oansenliga Babybel-osten till en superstjärna.
Plötsligt scrollar man förbi video efter video med folk som friterar dessa små ostar till gyllene, krispiga godbitar.
Varför blev det så populärt?
- Det är enkelt – perfekt för oss lata kockar!
- Det är snabbt – från kylskåp till mun på mindre än 15 minuter.
- Det är gott – vem kan motstå smält ost i ett krispigt skal?
Så här gör du Airfryer Babybel-ost
Ingredienser
- Babybel-ostar (så många du orkar äta)
- Vetemjöl
- Ägg
- Pankoströbröd
- Kryddor efter smak (jag gillar vitlökspulver och oregano)
Steg-för-steg
- Packa upp dina Babybel-ostar och ta bort vaxet. Kom ihåg att spara vaxet till nästa gång du behöver göra en improviserad mustasch!
- Förbered tre skålar: en med mjöl, en med vispade ägg, och en med panko blandat med dina favoritkryddor.
- Doppa varje ost först i mjöl, sedan i ägg, och till sist i panko. För extra krispighet, gör en dubbel panering!
- Lägg de panerade ostarna i din Airfryer. Se till att de inte ligger för tätt – vi vill ju inte ha en ostorgie här!
- Kör på 200 grader i 5-7 minuter. Håll koll så de inte smälter och rymmer!
- Ta ut och låt svalna i typ 3 sekunder (om du har tålamod nog).
- Njut av din krispiga, smältande ostbomb!
Tips och tricks
- Prova att krydda pankon med olika smaker. Varför inte testa med lite chili för en kick?
- Servera med en god dipsås. Personligen älskar jag en het salsasås till!
- Om du inte har en Airfryer, funkar en vanlig ugn också. Det tar bara lite längre tid.
Avslutande tankar
Så mina vänner – Airfryer Babybel-ost i all sin enkla, krispiga härlighet.
Det är det perfekta snackset för filmkvällen, ett gott tilltugg till ölen, eller bara när du behöver lite tröstmat efter en tuff dag.
Jag hoppas att ni testar detta recept och blir lika beroende som jag har blivit.
Glöm inte att dela era resultat i kommentarerna nedan! Och om ni gillade detta inlägg, varför inte dela det med era vänner? Kanske kan ni ha en Airfryer Babybel-fest tillsammans! Prenumerera gärna på bloggen för att inte missa fler galna matäventyr.
Och psst… kolla in under Kalender-menyn för att se vad jag har planerat framöver. Vem vet, kanske blir nästa inlägg om hur man gör en hel trerätters i luftfritösen? (Okej, kanske inte, men man kan ju drömma!)
Tills nästa gång, håll osten smältig och humöret på topp! //Jonas
Lämna gärna en kommentar