Airfryer frukostfavorit: Krispig bagel med ägg och ost

Hej alla frukostälskare! Här är Jonas som vanligt, redo att dela med mig av ännu ett kulinariskt äventyr. Idag ska vi dyka in i airfryerns magiska värld och skapa en frukost som får dina smaklökar att dansa lambada. Håll i hatten, för nu ska Airfryern ta oss till frukosthimlen!


Airfryerns intåg i köket

Vet ni, när jag först hörde talas om airfryers tänkte jag: “Ännu en pryl som kommer samla damm i skåpet”. Men oj, vad fel jag hade! Den här lilla apparaten har revolutionerat mitt kök snabbare än man kan säga “krispiga pommes”.

Från skeptiker till superfan

Jag var lite som en gammal hund som inte ville lära sig nya tricks. Men efter att ha testat att laga allt från kyckling till kanelbullar i airfryern, var jag såld. Det är som att ha en miniugn på steroider!

Frukostrevolutionen: Bagel med ägg och ost

Nu till dagens huvudnummer – en frukost som får dig att hoppa ur sängen snabbare än när ungen skriker “Jag kissade i sängen!”. Vi ska göra en luftfriterad bagel toppad med ett perfekt kokt ägg och smält ost. Det är som en kärleksaffär mellan en macka och en omelett, fast bättre!

Ingredienser (för 2 portioner):

  • 2 bagels (helst lite dagsgamla, de blir krispigare då)
  • 4 ägg (från glada höns, såklart)
  • En näve riven mozzarella (eller valfri ost som smälter bra)
  • Salt och peppar efter smak
  • En nypa chiliflakes (för dig som vill ha lite sting i tillvaron)
  • Färsk gräslök (för att känna dig fancy)

Steg-för-steg: Så här gör du

  1. Förvärm din airfryer till 180°C. Det går snabbare än att värma upp en vanlig ugn – perfekt för oss morgontrötta!
  2. Dela dina bagels och lägg dem i airfryern, gärna med snittytan uppåt. Strö över osten generöst. Tänk dig att du dekorerar en julgran, fast med ost.
  3. Skapa en liten grop i osten på varje bagelhalva och knäck försiktigt ett ägg i varje grop. Om du lyckas utan att få äggskal överallt, ge dig själv en high five!
  4. Krydda med salt, peppar och en nypa chiliflakes om du känner för det.
  5. Kör Airfryern i cirka 6 minuter, eller tills äggen är lagom satta och osten bubblar glatt. Håll ett öga på dem – ingen vill ha brända bagels till frukost!
  6. Ta ut dina mästerverk, låt dem svalna i någon minut (om du har tålamod), strö över lite hackad gräslök och njut!

Varför airfryer-frukost är framtiden

  1. Snabbt som blixten: Perfekt för morgonstressade föräldrar eller dig som bara vill ha några extra minuter i sängen.
  2. Mindre disk: En apparat, mindre att diska. Win-win!
  3. Hälsosammare: Behöver mindre fett än traditionell stekning.
  4. Konsistent resultat: Perfekt tillagning varje gång, även om du är halvvaken.
  5. Roligt att experimentera: Prova olika ostar, kryddor eller toppa med bacon för extra lyx!

Avslutande tankar

Så , mina vänner! Nu har ni receptet på en frukost som får er att le bredare än när ni hittar en extra strumpa i torktumlaren.
Airfryer-frukost är inte bara en måltid, det är en livsstil. Okej, kanske inte en livsstil, men det är i alla fall riktigt gott!

Glöm inte att gilla, dela och kommentera detta inlägg. Berätta gärna om era egna airfryer-äventyr!
Och hey, varför inte prenumerera på bloggen medan ni ändå är igång? Då missar ni inga framtida kulinariska galenskaper. Ps. Kolla in under Kalender-menyn för att se vilka spännande inlägg som är på gång. Vem vet, nästa gång kanske vi kör hela frukosten i Airfryern… eller kanske inte. Men det vore kul att se er försöka! Tills nästa gång, håll airfryern varm och humöret på topp!

//Jonas

Missa inte något inlägg!

Helt GRATIS

I denna blogg kommer jag skriva om händelser som dyker upp i mitt liv som Bloggare, Detektorist kursledare och frilansfotograf. Tips och trix i köket en hel del recept till Airfryer. Är 55 år återhämtar mig efter en Stroke, och lever med Hjärntrötthet.

Lämna gärna en kommentar

Upptäck mer från TJA Media

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Verifierad av MonsterInsights