Revolutionerande Potatismos: Gör Succé med Chips

Tänk er Ernest Hemingway, klädd i sin finaste matlagningsförkläde, som står i köket och betraktar en öppen påse chips med en blick som säger “denna utmaning ska besegras”. Han tänker högt, på sitt vanligt manér, “I livets kamp mellan människa och mat, är det ibland de mest oväntade kombinationerna som segrar.”

Så här sitter vi nu, mina vänner, på tröskeln till kulinarisk innovation. Vi ska ta ett steg bort från det traditionella, och jag ska föra er in i en värld där potatismos inte längre bara är potatismos. Nej, det är en rafflande skapelse av… chips. Ja, ni hörde rätt. Chips. Det där saltiga, krispiga snacks som vi alla älskar att knapra på under filmkvällar eller kanske lite för ofta i smyg från köksskåpet.

“Förvandla snacks till middag,” kanske Hemingway hade sagt, med ett glas whiskey i ena handen och en potatisstöt i den andra, “och låt gästerna förundras.” Och varför inte? Livet är för kort för att inte experimentera i köket. Så, kära läsare, låt oss dyka ner i detta äventyr tillsammans och upptäcka om potatismos av chips är nästa stora sak i kulinariska kretsar eller bara en galen idé som faktiskt fungerar. Succé väntar, eller åtminstone en god historia att berätta.

Ingredienser
4 portioner

275 g lättsaltade chips

  • 3 dl vispgrädde
  • 6 dl mjölk
  • Peppar
  • Gräslök
  • Olivolja

Gör så här

  1. Väg upp rätt mängd chips och krossa dem fint i en skål eller kör dem i en mixer.
  2. Lägg de krossade chipsen i en kastrull och värm upp på medelvärme. Rör om och fortsätt krossa under ca 10-15 minuter (om chipsen är mixade går det lite snabbare).
  3. Blanda grädden och mjölken och tillsätt lite i taget tills chipsen har gått ihop och fått en krämig konsistens.
  4. Smaksätt med peppar. Häll upp i en skål och toppa med olivolja och hackad gräslök.

Smaklig måltid // Jonas

Glöm inte att Gilla, Dela och kommentera gärna inläggen.

Missa inte något inlägg!

Helt GRATIS

I denna blogg kommer jag skriva om händelser som dyker upp i mitt liv som Bloggare, Detektorist kursledare och frilansfotograf. Tips och trix i köket en hel del recept till Airfryer. Är 55 år återhämtar mig efter en Stroke, och lever med Hjärntrötthet.

Lämna gärna en kommentar

Upptäck mer från TJA Media

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Verifierad av MonsterInsights